Muuttoauton vuokraajan muistilista

Harva meistä varsinaisesti nauttii muuttamisesta. Toivottavasti näiden vinkkien avulla teet muuttorumbasta huomattavasti siedettävämpää.

1. Vuokraa muuttoauto ajoissa ja riittävästi aikaa muutolle

Vuokraa muuttoauto ja muuttoapu ajoissa. Yleensä on halvempaa vuokrata muuttoauto, kuin maksaa ammattimuutosta. Jos tavarat on pakattu huolellisesti ja muutto suunniteltu hyvin, on muuttaminen yksinkertaista. Tilavin pakettiautomme on kaikkein paras valinta. Peräkärryn käyttäminen on edullisempaa, mutta paljon hankalampaa ja aikaa vievämpää. Pakettiautossa muuttolaatikot säilyvät ehjinä ja puhtaina, eikä tarvitse pelätä, että jotain tippuu matkalla tai kastuu sateessa.

Muutto- ja pakettiauton vuokrausfirmoilla kiireisimpiä aikoja ovat viikonloput ja kuunvaihteet. Muista varata myös riittävästi aikaa itse muutolle ja varmista, että vuokra-aikataulussa on aikaa varattu myös pieniä yllätyksiä varten. Monesti vuokrausta ei ole mahdollista pidentää kesken vuokrauksen ilman lisämaksua. Mikään ei ole ikävämpää kuin kiireessä muuttaminen ja yleensä silloin sattuu eniten vahinkoja muuttajille, muutettaville tavaroille tai jopa muuttoautolle.

2. Varaa oikeat välineet pakkaamiseen

Ensimmäinen ja tärkein asia on hankkia kunnolliset muuttolaatikot. Pahviset muuttolaatikot ovat suosittuja, koska ne ovat edullisia, mutta silti helppokäyttöisiä. Pahvisia muuttolaatikoita myydään monessa paikassa, Ikean pahvilaatikot lienevät kaikkein tunnetuimmat. Muoviset vuokrattavat laatikot ovat myös käteviä, mutta niiden vuokraamisesta veloitetaan vuokra-aikaan perustuva maksu.

Ammattimuuttajien vinkit muuttolaatikoiden valintaan ovat seuraavat: Optimaalisin muuttolaatikko on keskikokoinen tai jopa sitä pienempi, kunhan se on tukeva. Ei kannata hankkia liikaa jättikokoisia laatikoita, koska niihin tulee helposti lastattua liikaa tavaraa, jolloin laatikoista tulee niin painavia, että kantamiseen tarvitaan kaksi muuttomiestä. Pakkaamisessa kannattaa suosia pakkaamisen perussääntöä, painavat alas ja kevyet päälle. Vaatteilla esimerkiksi on helppo täyttää muuttolaatikoiden vajaat kohdat; vaatteet tulevat mukaan ja myös suojaavat tavaroita.

Nokkakärryt on näppärä apuväline painavien kodinkoneiden siirtämisessä. Nokkakärryillä voi onnistua siirtämään pesukoneen vaikka ihan vain yhden miehen voimin. Nokkakärryillä kulkee myös kerrallaan useampi muuttolaatikko, mikä säästää muuttomiesten voimia ja aikaa.

3. Aloita tavaroiden pakkaaminen hyvissä ajoin

Mikäli suinkin pystyt aloita pakkaaminen vähitellen. Älä yritä koota koko kotia muuttolaatikoihin yhdessä viikonlopussa. Muuttopäivä on yleensä tiedossa ainakin viikkoja ennen muuttoa, joten aloita heti.

4. ÄLÄ HAMSTRAA

Muuttaminen on loistava tilaisuus käydä kaikki omistamasi läpi ja luopua turhasta. Jos et ole käyttänyt jotain tavaraasi tai vaatettasi vuoteen pariin, tuskin käytät sitä jatkossakaan. Myy tai lahjoita pois ylimääräiset, ja sinulla on vähemmän pakattavaa ja kannettavaa. Ota yhteyttä hyväntekeväisyysjärjestöihin. Anna eteenpäin tarpeettomat huonekalut ja vaatteet, joita et enää käytä. Jos aikaa ja voimia riittää, niistä voi yrittää saada roposet irti kirpputorilla.

5. Mieti muuton aikataulu etukäteen

Montako muuttoreissua joudut tekemään? Onko muuttomatka pitkä, paljon yhden suunnan ajoon menee aikaa? Tämä auttaa sinua hahmottamaan paremmin vuokraajan, jolloin tarvitset muuttoautoa. Sinun ei kannata maksaa turhasta ajasta, jos pakettiauto seisoo pihalla ilman käyttöä. Kannattaa myös miettiä tarvitsetko pakettiauton jo illalla, että saat pakattua sen valmiiksi, jos aamulla alkaa pidempi muuttomatka.

Jos tarvitset pakettiautoa tai muuttolaatikoita, niin ota yhteyttä.